Over Drs. Danielle Dersjant

Als pedagoog ben ik gestart in de jeugdhulpverlening; daar heb ik aan den lijve ondervonden hoe belangrijk communicatie is, en hoe groot de invloed van gedrag is op de omgeving. Om mijn blikveld te verruimen heb ik na 10 jaar de overstap naar de wereld van training, begeleiding en advies gemaakt, zowel binnen de private als de publieke sector. Ik heb als loopbaantrainer/ coach gewerkt en heb als projectleider diverse projecten opgezet om mensen te coachen bij van het vinden van werk, bij het ontwikkelen van hun talenten en bij het versterken van (team)samenwerking. Daarnaast heb ik professionals opgeleid tot trainer /coach in deze richtingen. In 2001 ben ik als zzp-er aan de slag gegaan als trainer/coach van mensen en organisaties in ontwikkeling. Mijn belangrijke drijfveren hierbij zijn het versterken van (zelf)vertrouwen en ontwikkeling stimuleren.

Momenteel werk ik als parttime docent vaardigheden aan de Haagse Hogeschool en begeleid ik daarnaast de traineepool van de MetropoolRegioAmsterdam ( 20 young professionals gedurende een leer-werktraject van 2 jaar). Intervisiebegeleiding, individuele en teamcoaching complementeren mijn activiteiten.
En anderen motiveren betekent ook zelf in beweging blijven: ik jog regelmatig mijn rondje en zoek de yoga mat op; daarnaast volg ik verschillende cursussen, zoals mediation, management drives, en appreciative inquiry. Vooral het waarderend onderzoeken is een methode die goed aansluit bij mijn aanpak en uitgaan van de kracht en kwaliteit in communicatie in oprecht vertrouwen.