Over Maria de Bruijn

Na mijn studie Nederlands heb ik in, en met organisaties programma’s voor communicatietrainingen ontwikkeld. In de rol van trainer en van leidinggevende, ben ik geïnteresseerd geraakt in de ontwikkeling van mensen en teams in organisaties.

De laatste 14 jaar heb ik mij bij bureau Zuidema verder verdiept in het geven en ontwikkelen van leiderschaps- en communicatietrainingen. Ook hier zowel in de functie van trainer/adviseur als van manager.

Ik ben een samenwerker. Ik zie waar samenwerken synergie kan opleveren maar ook de rem op de organisatie kan zijn. Het thema vertrouwen speelt hierbij een grote rol. Als trainer, adviseur en teambegeleider onderzoek ik met leidinggevenden of met teams de mate van vertrouwen in de organisatie. Ik help vervolgens de leidinggevende en/of het team stappen te zetten om – vanuit het versterken van vertrouwen – tot optimale samenwerking te komen. Ik draag bij aan een veilige omgeving waarin iedereen bereid is bij te dragen aan elkaars leerproces om zodoende samen resultaten te boeken.