We kunnen er niet omheen, vanaf maart 2020 ziet de wereld er anders uit. Deze periode vraagt om aanpassing, om veerkracht. Daarom presenteren wij nu een online interactief programma dat je de komende maanden helpt om met de onzekerheden en veranderingen die op je pad komen om te gaan. Wie weet ben je sowieso toe aan een bijscholingsprogramma op het gebied van persoonlijke ontwikkeling/leiderschap en vind je het prettig om kennis uit te wisselen en actief in een groep aan de slag te gaan. Dat doen we vanaf nu online!

 

We behandelen vragen zoals:

 • Hoe zorg je ervoor dat iedereen aan vanuit gedeelde waarden aan dezelfde doelen werkt?
 • Hoe zorg je dat iedereen zijn/haar verantwoordelijkheden neemt?
 • Hoe zorg je voor positieve energie in je team?
 • Hoe voer je lastige gesprekken op een constructieve manier?
 • Hoe ga je om met mensen in de ‘ja maar’ modus?

We starten steeds kleine groepjes (4 -6 personen) die samen leren en elkaar energie geven. We bespreken praktisch ingestoken theorie en we oefenen lastige gesprekken. Je krijgt zo houvast door jezelf beter te leren kennen, je strategie (opnieuw) te bepalen en je vaardigheden aan te scherpen. Zo leer je het beste in elkaar naar boven te halen. Na deze training heb je goed in beeld wat de vervolgstappen in je ontwikkeling kunnen zijn. Zo versterk je het gevoel van vertrouwen in jezelf, in elkaar en in de toekomst. Zo werk je aan je veerkracht om samen succesvol te zijn. Doe mee!

Programma:

Het programma bestaat uit 2 delen van elk 4 online interactieve sessies in een periode van 3-4 maanden (dus gemiddeld een sessie elke twee weken), een sessie duurt 2 uur (behalve de introductiesessie).

Iedere sessie bestaat uit een combinatie van theorie en reflecteren in het eerste uur. Hierbij vormt het boek Vertrouwen als kompas, werken aan een cultuur van vertrouwen het uitgangspunt. Het oefenen van gesprekken staat in het tweede uur centraal.

Ook al gaat er niets boven direct contact, we hebben gemerkt dat het heel goed werkt om in kleine groepjes online te werken. Met de huidige online middelen zie en hoor je elkaar goed. Presentaties wisselen we af met groepsgesprekken en ook de groep in kleine groepen opdelen is mogelijk.

Voorafgaand aan de training voeren we met iedere deelnemer een intake-gesprek om wensen en leerdoelen te inventariseren en de techniek te testen. Docent/trainer: Pauline Voortman

Het programma kost € 495,00 excl. BTW inclusief lesmateriaal. We kunnen ook zonder BTW factureren (CRKBO registratie). Startdata in overleg.

 

Deel 1

 1. Introductie (1 uur)
 2. Inzicht in de context waarin je opereert.
 3. Inzicht in je externe en interne stakeholders
 4. Inzicht in je eigen houding en gedrag

Deel 2

 1. Inzicht in risicoleiderschap en cultuur in organisaties
 2. Inzicht in de ‘harde’ kant van organiseren: kaders versus ruimte
 3. Psychologische veiligheid: aandacht en reflectie
 4. Duurzame inzetbaarheid: conclusies en borging

 

CONTACTFORMULIER