“Als je met elkaar werkt ben je nog geen team. Je bent pas een team als je elkaar vertrouwt.”

Wij bieden oplossingen aan in de vorm van leiderschapsontwikkeling, persoonlijke ontwikkeling voor professionals, teamontwikkeling en mediation. De bedoeling van onze interventies is om zichtbare resultaten te boeken binnen een afgesproken termijn met een concreet stappenplan. We definïeren samen hoe we dat kunnen meten (meer winst, hogere klant- en medewerkerstevredenheid, betere kwaliteit).

Wij optimaliseren de onderlinge samenwerking door:

Leiderschapsontwikkeling
– Individuele (online) coaching met behulp van de Trustworksscan en Trustworksanalyse en vervolgens met het team aan de slag met behulp van de Trustworksscan voor teams.
– Masterclass Vertrouwen Werkt!
– Trustworksabonnement

Persoonlijke effectiviteit voor professionals
– Individuele coaching met behulp van de Trustworksscan en Trustworksanalyse
– Masterclass Vertrouwen Werkt!
– Trustworksabonnement

Teamontwikkeling
– Teamcoaching met behulp van de Trustworksscan en Trustworksanalyse voor teams
– Trustworksabonnement

Mediation
– In geval van een vertrouwensbreuk, kan een mediationtraject met ondersteuning van onze MfN geregistreerde mediators de beste oplossing zijn.

Onze adviseurs hebben verschillende specialismen en afhankelijk van de uitkomsten van de Trustworksscan en –analyse zorgen wij voor een optimale match en bieden wij begeleiding in de vorm van advies, procesbegeleiding, coaching, mediation, onderzoek en/of training.

Tijdens de Trustworksanalyse voor teams zoomen wij in op de specifieke onderdelen van vertrouwen die belangrijk zijn voor het team. Bij een abonnement maken we de afspraak om gedurende een jaar je of jullie te begeleiden in situaties waar een Trustworksaanpak van onderscheidend belang is. Hier kun je denken aan momenten dat jij of je team vast loopt, maar ook aan het onderhouden van je trustworksvaardigheden. Blijf je het vertrouwen in je medewerkers, collega’s of team bevorderen? En kunnen jullie samen nog meer doen om de algehele kwaliteit te verbeteren?

 

Wat levert het op?

Leiders zullen beter in staat zijn helderheid te creëren: medewerkers hebben voor ogen waar de leiding naar toe wil en welke waarden ertoe doen. De waarden zijn niet meer loze kreten, maar worden in houding en handelen in praktijk gebracht. De medewerkers zijn betrokken bij het ‘levend maken’ van deze waarden doordat samen concreet gemaakt is hoe hieraan invulling gegeven wordt in de dagelijkse praktijk. Daarnaast heeft iedereen helder welke resultaten gehaald moeten worden, wie wat doet en waar verantwoordelijk voor is. Niemand voelt dat het hem of haar door de strot geduwd wordt, iedereen voelt zich verantwoordelijk voor de gemaakte afspraken. Bij problemen stopt men niet (teveel) energie in het vinden van de schuldigen, maar wordt gekeken hoe in de toekomst deze problemen kunnen worden voorkomen. Men werkt met elkaar in plaats van tegen elkaar. Zo zorgen de leiders voor de welwillendheid die ervoor zorgt dat medewerkers zich kwetsbaar op durven te stellen: op het juiste moment hulp vragen, fouten toegeven etc.. En als er door de boze buitenwereld druk op de ketel komt, dan zijn het de leidinggevenden die zich kwetsbaar opstellen en hulp vragen van hun medewerkers om er samen de schouders onder te zetten. Zo creëren leidinggevenden weer een nieuwe voorspelbare omgeving die het mensen mogelijk maakt zich op hun werk te kunnen concentreren. Zo ontstaat de positieve spiraal van vertrouwen. Hoe doen we dat?