Over Dr. Pauline Voortman

Ik ben mijn professionele carriere begonnen in de HR sector, eerst in het boekenvak en daarna bij de NOS ( dat heette toen nog stafmedewerker opleidingen en beleidsmedewerker personeel & organisatie, een hele mond vol). Via de NOS ben ik projectleider TV geworden en in de jaren daarna heb ik diverse projectleidersfuncties in de audiovisuele sector bekleed, zowel in Nederland als in Rome (waar de liefde mij in 1991 deed belanden). In 2000 werd ik trainer/adviseur bij Bureau Zuidema. Vanaf dat moment kreeg ik oog voor het belang van goed communiceren in organisaties. Ik zag wat er mis kan gaan als je niet goed over weet te brengen wat je intenties zijn. Of niet goed luistert. En ik zag ook dat je hieraan kunt werken!

Behalve diverse opleidingen en certificeringen op het gebied van trainings- en consultancytechnieken ben ik in 2004 gestart met promotieonderzoek onder begeleiding van prof. Dr. Arjo Klamer. In 2012 ben ik gepromoveerd aan de Erasmus Universiteit (titel dissertatie: Vertrouwen werkt, over werken aan Vertrouwen in organisaties).

Vanaf 2012 heb ik van ‘werken aan vertrouwen’ mijn ‘core-business’ gemaakt. Het is mijn missie werkend Nederland te helpen betere resultaten te boeken door bewust aandacht te besteden aan het thema vertrouwen. Werken aan vertrouwen is een uitdaging. Voor mijn klanten, mijn collega’s en voor mijzelf. Ik werk in co-creatie, dat betekent dat ik het slagen van onze trajecten zie als een gezamenlijke verantwoordelijkheid. Dat is boeiend, niet altijd makkelijk, maar zeker de moeite waard!