“Het onderwerp vertrouwen leeft! Er is meer van dit nodig!”

Maandag 15 december 2014

In het team arts-assistenten anesthesiologie van het Erasmus MC werd er tijdens hun maandelijkse bijeenkomst dit keer gewerkt aan vertrouwen. Tijdens een Trustworksworkshop besteedden zij hun aandacht aan de samenwerking binnen hun team.

“We denken nog in ‘wij’ en ‘zij’ en hebben het nog steeds over ‘de chirurg’ en niet over ‘ons team’. De workshop zet je op het spoor van SAMENwerken! Als de samenwerking goed loopt, beïnvloedt dat je werkplezier en krijgt de patiënt betere zorg.”

Zij startten de workshop met een oefening. Zo ervoeren zij hoe vertrouwen snel onder druk kan komen te staan en hoe je daar met elkaar aan kan werken. Doormiddel van het doornemen van de resultaten hebben zij inzicht gekregen in de voorwaarden voor vertrouwen en wat daarbij komt kijken binnen hun team.

“We zitten nu in de laatste fase van de opleiding, je voelt je verantwoordelijkheid en kunt deze concepten nu goed plaatsen. Tegelijkertijd zou het nuttig zijn als je ook aan het begin van je opleiding leert samen te werken vanuit vertrouwen.”

Ook geïnteresseerd in werken aan vertrouwen? Bekijk onze programma’s.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.